Welke datum wintersport?

Veel Nederlanders trekken er middenin de winter opuit om van de zon, sneeuw en après-ski te genieten op een skipiste in het buitenland. Maar wat is de beste datum om te genieten van de perfecte wintersportvakantie?

Een datum in de maanden februari en maart is de populairste datum om op wintersport te gaan.

Het meest favoriete wintersportland onder Nederlanders is Oostenrijk. Oostenrijk is wat minder extreem dan andere landen en ook voor beginners dus heel geschikt. Oostenrijk heeft veel verschillende skigebieden, die wat lager liggen. Je kunt er ook goed langlaufen.

Beste datum wintersport in Frankrijk

Frankrijk heeft de mooiste skigebieden ter wereld heeft en sfeervolle dorpjes. Je kunt er lange tochten maken, doordat veel skigebieden aaneengesloten zijn. Beginners treffen er brede pistes om rustig het skiën te leren. De meeste skigebieden liggen er op grote hoogte, waardoor Frankrijk een heel sneeuwzeker gebied is. Afhankelijk van het gebied waar je heen gaat ligt de datum voor wintersport in Frankrijk tussen half december en half april.

Beste datum wintersport in Zwitserland

Ook in Zwitserland vind je veel sfeervolle en gezellige dorpjes in mooie en hooggelegen skigebieden. Net zoals in Frankrijk ben je ook in Zwitserland sneeuwzeker. Ideaal voor een wintersport voor zowel beginners als gevorderden, maar ook wandelaars die van de sneeuw genieten vinden er een paradijs. Afhankelijk van het gebied waar je heen gaat ligt de datum voor wintersport in Zwitserland tussen half december en half april.

Beste datum wintersport in Duitsland

Steeds meer Nederlanders gaan naar Duitsland om te wintersporten. Vooral Sauerland is populair bij Nederlanders. Het ligt lekker dichtbij, terwijl je toch geniet van het wintersportgevoel. Ook wat verder weg, in het Zwarte Woud, Beieren en de Harz zijn wintersportmogelijkheden. Afhankelijk van het gebied waar je heen gaat ligt de datum voor wintersport in Duitsland tussen half januari en eind februari.

Beste datum wintersport in Italië

In Italië wordt door Nederlanders wat minder aan wintersport gedaan, terwijl er toch veel mogelijkheden zijn. Aan de zuidkant van de Alpen is het vaak zonnig en is het nog steeds vrij sneeuwzeker. Je kunt er tussen verschillende skigebieden mooie skitochten maken. In Italië kun je ook prima langlaufen en snowboarden. Afhankelijk van het gebied waar je heen gaat ligt de datum voor wintersport in Italië tussen half december en half april.